Radio AF firar 30 år i etern

Lunds studentradio Radio AF inledde under måndagen sina sändningar med den nya vårtablån.

Det är det trettionde året i etern för Nordens äldsta studentradio, som drivs av 130 ideellt arbetande studenter.

”Vi är stolta över att fira 30 år som radiostation, och kommer fortsätta att ge studenterna i Lund den bästa musiken, intressanta samhällsprogram och relevanta nyheter” säger stationschefen Aron Klingberg.

”Det märks att det är många som är intresserade av radiomediet, med tanke på antalet sökande vi har till vår grundkurs. Det ska bli roligt att fortsätta ansvara för Radio AF-s arbete och sändningar ännu en termin” fortsätter han.

Flera nya program finns med i tablån inför våren. Två av dem är I vaginan, som beskrivs som ett ”allmänmänskligt program med kvinnan som utgångspunkt”, och Lavepang, som ska försöka lösa vardagsproblem.

En annan förändring i tablån är att morgonprogrammet Mjukstart utökas till tre morgnar i veckan med start 07.00. Musiken sköts från och med nu av Anna Berger, som ersätter Oscar Herlin som musikchef.

”Hos oss är det studenternas intresse och vardag som är viktigast. Vi vill tillhandahålla både nyhetsrapportering och utbildning samt nöjen i form av humor och ny, bra musik” säger Aron Klingberg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share