Kaliber granskar musikindustrin

P1-s granskande program Kaliber kommer under 2012 att få fördubblad sändningstid. Ett av ämnena blir musikindustrin, som ska granskas i tre avsnitt.

Tidigare har Kaliber sänts 20 gånger per år. Men nu satsar Sveriges Radio mer på programmet, som fått större budget, fast redaktion och fler frilansare. Dessutom ska andra SR-redaktioner bidra med programförslag. Det skriver Sveriges Radios interntidning Radiotidningen.

”Förut blandade vi Kaliber med andra program under säsongen och det blev upphackat. Nu när Kaliber sänder mer regelbundet blir vi tydligare mot lyssnarna. Därför satsar vi på Kaliber” säger P1-chefen Cecilia Bodström till Radiotidningen.

20 timmar av Kaliber kommer att göras som enstaka program eller serier i ett visst ämne. Av dessa kommer hälften att göras av Sveriges Radio och hälften av frilansare. Bland annat granskar Mitt i musiken-redaktionens musikindustrin i tre program. Ett annat ämne är hur den svenska arbetsmarknaden har förändrats under de tre senaste decennierna.

Kaliber-redaktionen i Göteborg består av fem personer: producenten Sabina Schatzl, den exekutiva producenten Eskil Larsson, reportrarna Sofia Boo och Mikael Sjödell och researchern Linnéa Hambe.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share