Radio 100 startar klassisk musikradio

1 november förlorar danska P2 sitt FM-nät. Bara några veckor senare, 20 november, lanseras en reklamfinansierad radiostation för klassisk musik i delar av Danmark.

Radio Klassisk drivs av Radio 100 FM och kommer bland annat att ha ett samarbete kring konsertinspelningar med de fem största klassiska orkestrarna i Danmark. Till en början kommer Radio Klassisk att finnas på FM-bandet i Köpenhamn, Nordsjälland, Århus och Skanderborg, liksom via kabel i hela landet. Radio 100 FM vill även få med den nya stationen i det nationella digitalradionätet.

”DR gör ett bra arbete, men vi kan se att en stor del av de moderna och yngre klassiska musiklyssnarna inte använder kanalen. De kommer förhoppningsvis att gilla det de hör på Radio Klassisk” säger Radio 100 FM-s chef Jim Receveur i ett pressmeddelande.

Danska P2 kommer från november att hänvisas till digitalradionätet och ett FM-nät som delas med P1. På P2-s gamla FM-frekvenser lanseras samtidigt Berlingskes nya privatägda men licensfinansierade public service-kanal Radio 24 Syv.

Mer om Radio Klassisk på danska Radionyt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share