Radio 100 FM ger inte upp

Jim_ReceveurJohn de Mol vill inte satsa mer pengar på sin danska radiostation Radio 100 FM. Nu letar ledningen efter en ny ägare.

Radio 100 FM, som sedan 2003 är en av Danmarks två rikstäckande reklamradiostationer, har varit en dålig affär för nederländaren John De Mol. Enligt Berlingske Tidende har projektet kostat de Mol 300 miljoner danska kronor. Bara förra året blev förlusten 61,5 miljoner, vilket är nästan en fördubbling jämfört med 2007. Nu är det slut på ytterligare pengatillskott, framgår det i årsredovisningen.

”Det är sant att aktieägarna har sagt nej till att fortsätta att finansiera Radio 100 FM. Men vi har andra intresserade parter, som kanske är intresserade av att investera. Så jag tror på en lösning inom den närmaste framtiden” säger Radio 100 FM-s chef Jim Receveur (bilden) i ett pressmeddelande med rubriken ”Radio 100 FM ger inte upp”.

”Radio 100 FM har inte slutat betala räkningar och löner. Vi lägger inte ned i morgon, och vi lägger inte ned om en månad. Men det är klart att vi måste hitta en investerare för att kunna fortsätta i det långa loppet” fortsätter Jim Receveur.

En lösning för Radio 100 FM skulle vara att lämna tillbaka sändningstillståndet, som kostar 22,5 miljoner kronor om året. Istället skulle stationen kunna drivas vidare på de lokala frekvenser som man också har tillgång till.

Foto: Radio 100 FM.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

  1. Roy

    Radio 100FM har massor av low power FM och täcker hela Danmark i dab nätet. Auktionera ut licensen igen och det kan bli billigare.