Prix Europa till Före-Efter: Anna Lindh 2003

Samuel Sjöblom tar emot Prix Europa. Foto: Sveriges Radio.

Prix Europa-priserna delades under fredagkvällen ut i Berlins Rotes Rathaus. Sveriges Radio Drama-produktionen Före-Efter: Anna Lindh 2003 vann i ljudkategorin för fiktionsserier. Dessutom gick ett hedersomnämnande till Nobeldrama 2022: Ernaux’ flickor i ljudkategorin för fiktion.

”Att vinna ett pris för en produktion som skildrar en viktig vändpunkt i vår samtidshistoria känns otroligt hedrande. Det visar på den kraft som radiodrama har att beröra människor, inte bara i Sverige utan hela Europa” säger Samuel Sjöblom, en av producenterna för serien, som tog emot priset under fredagkvällen.

”Ett jättestort grattis till alla på Sveriges Radio Drama och alla som jobbade med Före-Efter-serien om mordet på Anna Lindh. En tragisk händelse skildrad på ett nytt sätt som verkligen många lyssnare tagit till sig och uppskattat. Det är otroligt roligt att Före-Efter blivit så framgångsrik och visar hur det går att förnya dramagenren inom radio” säger SR:s VD Cilla Benkö.

Före Efter: Anna Lindh 2003 regisserades av Helena Bergström med ett manus av Jörgen Hjerdt. Producenter var Samuel Sjöblom och Magnus Berg, medan Moa Gammel Ginsburg var konstnärligt utvecklingsansvarig på Sveriges Radio Drama.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share