Premiär idag för Nils Bergmans internationella krimpodd

Illustration: Acast.

Nils Bergman, som står bakom krimpoddarna Rättegångspodden, Motiv och Svenska brott, ger sig ut på den internationella poddmarknaden med Nordic Crimes som har premiär idag.

Nordic Crimes görs i fem säsonger med fem avsnitt vardera. Först ut är krimhistorier från Finland och därefter följer Island, Norge, Danmark och Sverige. Produktionen görs på engelska men med lokala berättarröster. Projektet är ett samarbete mellan Acast, Nils Bergman och lokala producenter i de nordiska länderna.

”Att äntligen få dela Nordic Crimes med lyssnarna känns som en enorm milstolpe för mig. Genom nära samarbete med lokala producenter från hela Norden har vi gestaltat varje lands unika kriminalhistoria på ett autentiskt sätt. Med de fem olika länderna i fokus får lyssnarna ta del av flera dimensioner av true crime-genren. Min ambition är att Nordic Crimes inte bara ska fängsla lyssnaren uan också väcka nyfikenhet kring true crime från vår nordiska region, även globalt. Nu ser jag fram emot att med Acasts hjälp dela Nordic Crimes med en internationell publik” säger Nils Bergman.

Ett sjätte avsnitt i varje säsong släpps exklusivt för Acast Plus-prenumeranter. Nordic Crimes kommer att marknadsföras genom en ”större cross promotion-kampanj” med Acasts samarbetspartners på engelsktalande marknader.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share