PodX köper två franska poddbolag

Julien Neuville. Foto: Laura Lafon/Nouvelles Écoutes.

Stockholms-baserade PodX Group blir största ägare i Nouvelles Écoutes, som är en av de ledande poddproducenterna i Frankrike. Samtidigt tar Nouvelles Écoutes över Studio Minuit, som även publicerar poddar på engelska, italienska och svenska.

Nouvelles Écoutes kommer nu att genomföra en storsatsning på tolv nya projekt. Dessutom byggs försäljningsbolaget Native ut. Nouvelles Écoutes siktar även på att utvidga sin internationella publik.

”Som en del av vårt mål att investera i världens ledande poddkreatörer, är vi glada att inleda ett samarbete med Julien Neuville och hans team på Nouvelles Écoutes. Det är ett fint bolag med förträfflig kreativitet och en utmärkt kommersiell förmåga. Studio Minuit är ett bra uppköp som kommer att hjälpa dem att växa ordentligt” säger PodX Groups koncernchef Staffan Rosell.

”Den här stora investeringen från Pod X och vårt uppköp av Studio Minuit kommer hjälpa oss att utöka vårt poddinnehåll och göra det lättare för oss att bli ett av de största poddbolagen i Europa” säger Julien Neuville som är chef för Nouvelles Écoutes.

Nouvelles Écoutes startades 2016 och har hittills producerat 20 poddar, däribland Splash, Quoi de Meuf och Bouffons. Bolaget har tolv anställda. Native är det enda försäljningsbolaget som är direkt kopplat till ett poddbolag i Frankrike.

PodX Group bildades i april av Staffan Rosell (tidigare Bauer Media), Patrick Svensk (Kanal 5 och Zodiak) och Fredrick Said (Acast). 80 procent av bolaget ägs av Qarlbo, som även är delägare i Pophouse Entertainment. Nyligen sade PodX till Bloomberg att bolaget siktar på att genomföra sju investeringar i år och därefter tio investeringar per år.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share