Podster gör dansk version av Förhörsrummet

Forhøret. Grafik: Podster/Acast.

Den danska poddstartupen Podster har inlett ett samarbete med Acast. Först ut blir en dansk version av den svenska poddserien Förhörsrummet som i Danmark får namnet Forhøret.

Förhörsrummet görs i Sverige av Novel Studios och bygger på verkliga polisförhör med dialog som läses upp av skådespelare. Podster gör en adaptering i åtta delar av Förhörsrummet-serien om mordet på Carolin Stenvall vars svenska originalversion släpptes förra sommaren.

Podster startades våren 2022 och har som affärsidé att använda framgångsrika poddformat för produktioner på nya marknader och nya språk.

”Det här samarbetet är en utmärkt möjlighet för både oss och lokala kreatörer att nå ut på en ny marknad. Acast förstår också att bra ljudformat kan fungera i andra länder och den här överenskommelsen gör att vi hjälpa varandra globalt” säger Henriette Høj Gharib, som är grundare till och VD för Podster.

Forhøret är en unik podd med veckoutgivning inom true crime-genren. Seriens skapare har fått tillgång till verkliga utskrifter av polisförhör och har återinspelat dialogen med talangfulla skådespelare för att ge liv till förhören som en seriepodd” fortsätter Henriette Høj Gharib.

”Vi har sett att den här podden har fungerat bra på den svenska marknaden och den var ett väldigt populärt format förra sommaren med distribution, marknadsföring och annonsförsäljning via Acast. Danska poddlyssnare vill ha mer välproducerad true crime och vi är riktigt stolta över att kunna presentera ytterligare ett kvalitativt format på den danska marknaden” säger Katrine Storgaard, som är innehållschef på Acast i Danmark.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share