Ingvar Storm slutar som programledare för Spanarna

Ingvar Storm. Foto Ronnie Ritterland/Sveriges Radio.

Han har arbetat på Sveriges Radio i snart 50 år – de 35 senaste som programledare för Spanarna. Nu slutar Ingvar Storm att leda P1-programmet.

”Jag har blivit 70-plussare och har snart jobbat 50 år på Sveriges Radio. Det har varit väldigt roligt och trevligt men nu vill jag ha möjlighet att göra sånt jag inte hunnit med tidigare. Man kan inte vara tidsoptimist hur länge som helst…” säger Ingvar Storm som nu bland annat tänker ägna sig åt att odla sin trädgård.

Spanarna startade som en programpunkt i fredagsprogrammet Metropol i P3 på 80-talet. 1994 blev Spanarna ett eget program i P3 och 2002 flyttades det till P1.

Om underhållningschefen Daniel Af Klintberg får som han vill kommer Ingvar Storm även i framtiden att höras i SR.

”Det går helt enkelt inte att överskatta Ingvar Storms betydelse för Sveriges Radio i allmänhet och för underhållningsradio i synnerhet. När han nu bestämt sig för att sluta med Spanarna hoppas jag ändå att vi kan få höra honom i något annat sammanhang i framtiden” säger Daniel af Klintberg, som är programchef för Underhållning på Sveriges Radio.

Spanarna är ett viktigt program för Sveriges Radio och et kommer att fortsätta till hösten efter sommaruppehållet, men vem som kommer ta vid som programledare efter Ingvar ber vi att få återkomma till” fortsätter Daniel af Klintberg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share