Podplay och Dobb i fotbollssamarbete

David Fjäll och Jesper Hofmann. Foto: Podplay.

Bauer-plattformen Podplay kommer i år att göra en storsatsning på sportpoddar. Bland annat blir det flera fotbollspoddar.

Som en del av satsningen inleds ett samarbete med produktionsbolaget Dobb, som gör det direktsända dagliga fotbollsprogrammet Fotbollsmorgon och Big Six. Podplay och Dobb ska tillsammans utveckla befintliga poddar och dessutom producera nya format.

”Vi kan se att intresset för både dagliga poddar och fotbollspoddar ökar. Därför är det oerhört spännande att inleda ett samarbete med Dobb och deras dagliga podcast Fotbollsmorgon samt podden Big Six. Podplay har som mål att arbeta tillsammans med Sveriges bästa produktionsbolag, så samarbetet med Dobb känns helt klockrent” säger Henrik Funke, som är produktchef för Podplay.

”Det känns otroligt roligt att få ingå ett samarbete med Bauer Media och Podplay. Fotbollsmorgon och Big Six har på kort tid fått en stor publik och vi tror att vi tillsammans med Bauer Media både kan skapa en bättre produkt och nå ut till fler lyssnare” säger Dobbs kanalchef Anders Nettelbladt.

Fotbollsmorgon är ett nyhetsprogram som sänds varje vardag 07.00-09.00 och på lördagar 10.00-12.00. Det leds av Dobb-grundaren David Fjäll, Jesper Hofmann och Axel Insulander med gäster och en återkommande panel. Programmet startades i augusti och sänds live med bild via Youtube och Twitch. En podd läggs ut någon timme efter inspelningen.

Big Six fokuserar helt på brittiska Premier League och görs i två avsnitt per vecka. Det produceras av Jesper Hofmann och Fabian Jalkemo. Big Six lanserades som webb-TV men är sedan juli 2022 en podd.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share