Podimo köper nederländsk poddproducent

Sander Schimmelpenninck, Titus van Dijk och Jaap Reesema. Foto: Tonny Media.

Det danska poddbolaget Podimo tar över den nederländska poddproducenten Tonny Media. Affären är det största uppköpet sedan Podimo startades 2019.

Podimo och Tonny Media har sedan 2022, då Podimo etablerade sig i Nederländerna, ett samarbetsavtal som innebär att Tonny Media producerar exklusiva poddar åt Podimo. Tonny Media kommer även i fortsättningen att vara ett eget bolag under ledning av den nuvarande VD:n Titus van Dijk. Däremot kommer bolagen att dela säljorganisation och expertis med varandra och med Dag en Nacht, som Podimo köpte 2022.

Nederländerna är en av Podimos sju marknader och verksamheten där går idag med vinst. Tonny Media startades 2020 av Titus van Dijk, Jaap Reesema och Sander Schimmelpenninck. Tonny Medias mest kända poddar är Zelfs Podcast, Geuze & Gorgels, Marc-Marie & Isa vinden iets och Aaf en Lies lossen het wel weer op.

”Nederländerna är en viktig marknad för oss och vårt mål är att stödja nederländska kreatörer på alla sätt. Prenumerationer är fortfarande grunden för vår verksamhet, men vi vet att det både för vår tillväxt och för våra kreatörer är nödvändigt att hitta fler alternativ. Köpet av Tonny Media ingår i Podimos bredare strategi att samarbeta med partners med liknande inriktning på olika marknader så att vi tillsammans kan bygga framtidens poddmarknad, skapa bättre förutsättningar för kreatörer, bredda innehållet och öka lyssnarengagemanget” säger Sachin Doshi, som är innehållschef på Podimo.

”Genom åren har vi lyckats förvandla våra idéer till unikt innehåll – från poddar via sociala medier till TV-produktioner, men vi är långt ifrån färdiga. Vi vill kunna ge våra kreatörer fler sätt att tjäna pengar, skaffa oss mer expertis när det gäller format och intäktsgenerering och hitta en partner som kan snabba på våra internationella ambitioner. Därför är det dags att ta nästa steg med Podimo, som delar våra ambitioner och värderingar. Podimo ger Tonny Media en möjlighet att växa ännu mer i allt vi gör” säger Tonny Medias VD Titus van Dijk.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share