Pod X Group köper poddbolag i Argentina

Grafik: Posta.

Pod X Group gör sin första investering i Latinamerika genom att köpa det argentinska poddbolaget Posta.

Posta startades 2014 som den första renodlade poddproducenten i Argentina. Bolaget har gjort 150 produktioner och har nått lyssnare även i Mexiko, Brasilien, USA och Spanien. Med hjälp av investeringen från Pod X siktar Posta nu på att expandera på de spansktalande marknaderna i Latinamerika och USA.

Potas grundare Luciano Banchero och Diego Dell’ Agostino fortsätter på Posta som kreativ chef respektive marknadschef. Juan Manuel Giraldez är tillbaka på företaget i sin tidigare roll som VD.

”Posta har visat på en stor och unik kreativitet och kvalité i den ljudunderhållning de skapar och sprider i den spansktalande världen. Det ska bli spännande att hjälpa dem utöka räckvidden för sitt innehåll, inte bara i Argentina och Latinamerika utan också i resten av poddbranschen. Posta är riktigt välkomna in i Pod X-familjen och jag älskar redan att jobba med dem” säger Patrick Svensk, som är medgrundare och executive director på Pod X Group.

Tidigare under 2022 har koncernen Pod X Group, med huvudkontor i Stockholm, köpt franska Nouvelles Écoutes och brititska Goldhawk Productions.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share