Sveriges Radio får pris från Stim

SR:s musikchef Anna-Karin Larsson med Stimgitarren. Foto: Stim.

Musikrättighetsorganisationen Stim delar varje år ut Stimgitarren till en organisation som arbetar för att stödja svensk musik. Årets pris går till Sveriges Radio, som väljer att auktionera ut det under Musikhjälpen.

”Sveriges Radio får årets Stimgitarr för att de med den svenska musiken i fokus och ett gediget arbete för ett mer jämställt musikliv, tar både musiken och musikbranschen på allvar. Genom välkända format som P2 i parken, Musikhjälpen, P3 Guld och P4 Nästa lyckas SR ständigt lyfta, hylla och stärka musiken och musikskaparna bakom. Detta samtidigt som man ger lyssnarna möjlighet att upptäcka – och njuta av – fantastisk musik. Sveriges Radio är verkligen en värdig vinnare av Stimgitarren 2022” skriver Stim i sin motivering.

Anna-Karin Larsson, som är SR:s områdeschef för musik, välkomnar priset från Stim.

”Det känns otroligt roligt att Stim vill uppmärksamma det arbete vi gör med musiken varje dag. Det ligger mycket arbete bakom både journlistiskt och administrativt där tillgodogörandet till upphovspersoner och artister är en mycket viktig del” säger Anna-Karin Larsson.

”Motiveringen sätter verkligen fingret på den bredd vi arbetar med. Vi vill både njuta av musiken och ge lyssnarna denna viktiga del av vårt utbud samtidigt som vi vill ge stöd till musikbranschen. Dessutom brinner vi för ny svensk musik i alla genrer varför specialbeställda verk, tävlingar som lyfter fram nya artister och vårt generella utbud där vi är speciellt stolta över att ha ett brett utbud och att vi spelar fler nya titlar och nya artister än någon annan i Sverige varje år” fortsätter Anna-Karin Larsson.

Stimgitarren kommer att auktioneras ut under Musikhjälpen senare i månaden. Gitarren signeras av uppträdande artister under sändningen, som pågår 12-18 december.

Sveriges Radios musikansvariga med Stimgitarren. Foto: Stim.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share