Petter, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor leder Musikhjälpen

musikhjalpen2014

Artisterna Linnea Henriksson och Petter leder Musikhjälpen 2014 tillsammans med P3-s Kodjo Akolor.

Linnea Henriksson och Petter är nya som programledare, men Petter har under flera år engagerat sig i Musikhjälpens insamlingar.

”Musikhjälpen är ett fantastiskt program för det handlar om engagemang. Det känns stort att få vara med och leda det här skeppet i år och hjälpa till att coacha alla som vill engagera sig” säger Linnea Henriksson.

”Jag har engagerat mig genom att på olika sätt samla in pengar till Musikhjälpen, allt från #stepyourVDgameup för att få företagschefer att skänka pengar till att spela live i glasburen och låta folk buda på en middag med mig. Att nu leda programmet känns som ett ganska naturligt nästa steg, även om det för mig är okänd mark och en extremt stor grej” säger Petter Askergren.

Kodjo Akolor, som annars är programledare för Morgonpasset och i år utsågs till Årets manliga programledare på Stora Radiopriset, gör sitt fjärde år som programledare.

”Jag hoppas att fler än någonsin kommer att engagera sig i år och hjälpa oss i kampen mot hiv! Mina personliga favoriter är alla barn som spontant bestämmer sig för att de vill vara med och samla in pengar. De är de största hjältarna” säger Kodjo Akolor.

Musikhjälpens insamling 2014 går till kampen för att stoppa spridningen av viruset hiv. Musikhjälpen pågår under 144 timmar från en glasbur i Uppsala. Evenemanget startade i Malmö 2008 och är ett samarbete mellan P3, SVT och Radiohjälpen. Det sänds i sin helhet i P3 och SVT Flow och i delar även på SVT2.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Share