SBS presenterar eget förslag till nya frekvenser

Tidigare i år tog Teracom fram ett förslag till nya reklamradiofrekvenser efter en uppmaning från MTG Radio. Nu har SBS Discovery sammanställt ett kompletterande förslag.

Post- och telestyrelsen väljer att behandla SBS Discovery-förslaget i den analys som redan pågår av Teracom-förslaget. Det betyder att den rapport som väntades i november dröjer till i vår.

”Arbetet har gått bra hittills. Det har dock innefattat fler krav på djupare analys än vi hade trott från början vilket gör att det tar längre tid än beräknat. Nyligen har vi även fått in ett kompletterande förslag på frekvensresurser till kommersiell radio. Det är SBS som tagit fram detta förslag och PTS har i samråd med Myndigheten för radio och TV beslutat att analysera även detta” säger Mikael Stegman på Post- och telestyrelsen.

”Allt detta gör att vi blivit tvungna att ta mer tid i anspråk för att kunna komma med en slutgiltig rapport. En rapport om vilka frekvenser som eventuellt kan bli aktuella för utlysning kommer i vår” fortsätter Mikael Stegman.

Om Teracoms förslag blir verklighet skulle det bli 17 nya reklamradiotillstånd i lika många sändningsområden med totalt 67 FM-frekvenser. Det finns även fyra återlämnade tillstånd – två i Stockholm, ett i Göteborg och ett i Östersund/Åre – som Myndigheten för radio och TV planerar att utlysa samtidigt som de nya.

Share