Per Andersson och Måns Zelmerlöw julvärdar på Mix Megapol

Måns Zelmerlöw och Per Andersson. Foto: Bauer Media.

I morse gick Mix Megapol över till ett renodlad julmusikformat med positioneringen ”100% julmusik”. Det är tolfte året i rad som kanalen har en inriktning på julmusik under hela december.

Starten skedde under fredagmorgonen med att Joe Labero i direktsändning tryckte på knappen och drog igång den första jullåten, som röstades fram av lyssnarna: Freddy Kalas med Hey Ho.

På julafton leds programmen av årets julvärdar: komikern Per Andersson och artisten Måns Zelmerlöw, som just nu är på den gemensamma turnén Tomten och bocken – rider igen.

”Det är tydligt att svenskarna är galna i julmusik. Vi ser varje december en stor ökning i lyssnandet och de senaste tio åren har december i regel varit vår bästa månad. Med Per och Måns som julvärdar så har vi allt för att lyssnarna ska kunna komma i den perfekta julstämningen” säger Bauer Medias musikchef Mathias Nilsson-Lugoboni.

Viaplay Group Radio ersatte redan förra veckan Lugna Favoriter med Julkanalen på FM (107,5 MHz i Stockholm och 94,9 i Uppsala) och på sitt DAB+-nät. Lugna Favoriter fortsätter att finnas tillgänglig på internetplattformen I Like Radio och återupptar marksändningarna 27 december. Sedan förra året finns Julkanalen på I Like Radio året runt.

Programledare på Julkanalen är i år Robin Söderlund, Elin Steen och Martin Rapp på vardagarna och Stefan Halvardsson, Hasse Eriksson, Maria Granström, Sebastian ”Sheriffen” Larsson och Martina Thun på helgerna.

Viaplay gör en bred marknadsföringskampanj i räckviddsmedia för Julkanalen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share