P4 Nästa avgörs i Linköping igen

Noomi vann P4 Nästa förra året. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Noomi vann P4 Nästa förra året.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Riksfinalen för P4-s musiktävling P4 Nästa kommer liksom förra året att avgöras i Linköping, men flyttas inomhus.

”Förra årets riksfinal i Linköping var en mycket positiv upplevelse så det känns roligt att kunna återvända även i år. En av årets nyheter är att finalen arrangeras inomhus i Linköping Konsert & Kongress, en spelplats som i övrigt erbjuder publiken ett stort och varierat utbud av musik. Finalen av P4 Nästa arrangeras även i år i samband med Stadsfesten i Linköping, ett sammanhang som passar P4 Nästas profil väl” säger Maths Broborg som är projektledare för P4 Nästa.

P4 Nästa, som tidigare hette Svensktoppen nästa, startades 2008 som ett sätt att hitta oupptäckta talanger. 750 låtar har under våren och sommaren varit med i årets regionala uttagningar, som har resulterat i 25 vinnare – en för varje P4-kanal. I augusti utser en jury de åtta finalister som ska tävla på Linköping Konsert & Kongress 26 augusti. Då startar också publikomröstningen. Vinnaren får en plats på P4-s spellista och kommer även erbjudas att utmana på Svensktoppen.

”Under tävlingens tioåriga historia har över 8 000 nyskrivna och nyinspelade originallåtar skickats in från musikmakare och artister landet runt till Sveriges Radio. De låtar som slutligen väljs ut för vidare tävlan spelas i P4 för Sveriges Radios publik och blir en live-upplevelse i ett finalsammanhang” fortsätter Maths Broborg.

Share