P3 skaffar "Kontakter med Koll"

P3 Nyheter ska bygga upp ett eget nyhetsnätverk bland sina lyssnare, efter modell från de pilotprojekt som pågår på P4-kanalerna i Jämtland och Kronoberg.

”Många av P3-s lyssnare är engagerade och intresserade av nyheter. Varje dag får vi in tips, som ofta också blir nyheter i våra sändningar. Kontakter med Koll är vårt sätt att öka möjligheterna för våra lyssnare att delta och bidra till att P3 Nyheter gör relevant journalistik” säger P3 Nyheters nyhetschef Thorbjörn Carlsson.

Projektet sköts av webb- och publikredaktörerna Djeiran Amini (bilden) och Ellen Andersson. Arbetet med att hitta deltagare inleds på torsdag, då redaktionen besöker den digitala festivalen Dreamhack i Jönköping. P3 Nyheter har en egen monter på festivalen och där kan deltagarna anmäla sig som medlemmar i Kontakter med Koll.

”Tanken med Kontakter med Koll är att sätta samman en kontaktlista som fungerar som ett kunskapsbibliotek för oss” säger publikredaktören Djeiran Amini, som är på Dreamhack tillsammans med reportern Lars-Peter Hielle.

”Man går med i nätverket genom att fylla i ett formulär på vår sajt, och sedan finns man listan som en person med värdefulla kunskaper. Händer det något som har med till exempel datorspel att göra så kanske vi mejlar ut några frågor till de som har fyllt i att det är just datorspel de har koll på. Eller så ringer vi för en radiointervju” säger Djeiran Amini i ett pressmeddelande från P3.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share