P3-podden Fas 3 stoppas efter ett avsnitt

Olle Palmlöf, Moa Wallin och Christoffer Nyqvist. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Efter bara ett avsnitt har den nya P3-podden Fas 3 förlorat två av sina tre programledare. Det är därför oklart om det blir någon fortsättning, skriver Aftonbladet och Journalisten.

”Två av programledarna i Fas 3 har tyvärr hoppat av podden och veckans avsnitt släpps inte som planerat. Vi återkommer med besked i framtiden så snart vi vet” skriver redaktionen på programmets Instagram-konto.

Anna-Karin Larsson, som är chef för P3 Stockholm, skriver längre ned i samma inlägg att det det är ”vi på Sveriges Radio som bestämmer vem som sänder eller deltar i program eller poddar” och att det ”inte är de som gör podden som bestämmer vem mer som deltar”.

P3:s kommentarsfält har fyllts av kritik kring valet av programledare för podden. Till Aftonbladet säger P3-chefen Caroline Lagergren att det inte varit möjligt att släppa ett nytt avsnitt efter avhoppen. Hon bekräftar även att det är Moa Wallin och Christoffer Nyqvist som har lämnat redaktionen.

”Vi kommer nu diskutera hur vi går vidare med podden men har inga ytterligare detaljer att ge i dagsläget” skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share