P1, P2 och P3 får nya sajter 14 april

För precis en vecka sedan lanserades Sveriges Radios nya sajt sverigesradio.se. Det blev bland annat en ny förstasida, förbättrad navigation och sökning, omgjorda P4-sidor och en Flash-baserad mediespelare.

Om två veckor, 14 april, är det dags för P1, P2 och P3 att få nytt utseende på webben. Sedan följer en omgjord nyhetssektion den 4 maj.

Marknadsföringen av sverigesradio.se har framförallt genomförts i de egna radiokanalerna. Bland annat har SR tagit fram trailrar med SR-profiler som Radiosportens Robert Tennisberg och P3-s Lilla Al-Fadji. Snart utökas trailerpaketet, bland annat med P1-s Ingvar Storm.

”Dessutom har vi haft det vanliga pressarbetet och en fasadvepa på Radiouset på Gärdet. Vi har jobbat med våra lokala kanaler så att de kan ha tävlingar om sajten och trailers med lokal anknytning” säger Sveriges Radios marknadschef Rebecka Ioannidis Lindberg.

Störst uppmärksamhet har SR dock fått för sin tjänst ”Webbadressförlängaren”, som har marknadsförts med en tio dagar lång bannerkampanj på Spotify och en tävling där vinnarna kan få en ”förlängd” webbadress på en T-shirt. ”Webbdressförlängaren” har även gjorts i en engelskspråkig version.

”Kampanjen har fått stor viral spridning och det känns som om den har gett ett bra utfall. Den orsakade en diskussion och man har hållit sig till att diskutera vår sajt. Kampanjen är gjord med glimten i ögat och fick sitt eget liv – det var det vi ville” säger Rebecka Ioannidis Lindberg.

Sveriges Radio väntar med sin stora marknadsföringsinsats till senare i vår. Då ska alla huvudkanalerna ha fått nya sidor och mediespelaren ska ge tillgång till både poddradio och 30-dagarsarkivet.

”I maj kommer en större kampanj. Det här var mer att se som en introduktion. I maj kan vi slå lite mer på stora trumman – det blir större aktiviteter som vänder sig mer till dem som inte är hos oss idag” säger Rebecka Ioannidis Lindberg, som dock inte vill avslöja några detaljer om kampanjen.

”Men det kommer att bli spännande” säger hon.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share