One FM ersätts av Bandit i Östersund

En av landets få lokala kommersiella radiostationer utanför Stockholm försvinner. One FM i Östersund och Åre ersätts efter sommaren av Bandit Rock.

”Under sex år har One FM byggt en stark lokal närvaro och har populära program. Men förändringarna på radiomarknaden – inklusive digitaliseringen – gör att styrelsen tror att det är långsiktigt bättre för både lyssnare och annonsörer att ett stort radiobolag tar över frekvensen” säger Mike Redford, stationschef på One FM.

One FM fortsätter att sända till slutet av juni. Därefter blir det musik nonstop fram till lanseringen av Bandit. Något exakt datum för Bandits premiär i Östersund är ännu inte bestämt.

”Det blir någon gång efter sommaren som det ser ut idag” säger MTG Radios marknadschef Anders Sjöland, som även säger att Bandit kommer att marknadsföras lokalt i olika medier och med ”gerilla”-aktiviteter.

One FM fick 2005 ett av reklamradiotillstånden i Östersund och har sedan dess sänt uteslutande lokalproducerade program. Fram till 2006 samarbetade One FM med SBS Radio om den nationella reklamförsäljningen.

Efter nedläggningen av One FM återstår fyra lokalt producerade kommersiella radiostationer utanför Stockholm: Mix Megapol i Göteborg och Malmö, Guld 106,6 i Sundsvall och East FM i Norrköping.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share