Omorganisation i ledningen för MTG

MTG gör om sin ledning och organisaton genom att utnämna Jørgen Madsen (bilden), tidigare VD för MTG Danmark, till ”executive vice president Nordic Broadcasting” med ansvar för TV och radio i Norden. Anders Nilsson får motsvarande ansvar för TV-kanalerna i Centraleuropa (Baltikum, Tjeckien, Bulgarien, Ungern och Slovenien).

Fri-TV och radio i Norden kommer att drivas på landsbasis och rapporterar till Jørgen Madsen. Det gäller även den norska radioverksamheten i P4. Manfred Aronsson fortsätter som chef i Sverige, Kim Poder för Danmark och Lasse Kokvik för Norge. MTG Norges tidigare VD Hein Espen Hattestad lämnar koncernen.

Ny chef för betal-TV i Norden blir Hans Skarplöth och Joseph Hundah får ansvar för TV-verksamheten i Afrika.

”Dessa förändringar återspeglar det faktum att MTG under de senaste åren växt en hel del, både i storlek och fokus, samt att vår bransch idag förändras snabbare än någonsin och blir mer och mer konkurrensutsatt” säger MTG-s koncernchef Hans-Holger Albrecht i ett pressmeddelande.

I den verkställande ledningen ingår koncernchefen Hans-Holger Albrecht, Mathias Hermansson (finanschef), Anders Nilsson, Jørgen Madsen, Irina Gofman (chef för TV i Ryssland och närliggande stater), Martin Lewerth (betal-TV och teknik), Patrick Svensk (innehåll), Marc Zagar (finans), Petra Colleen (administration) och Laurence d’Août som kommer att få en ny post.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share