Om magiska varelser i ny Munck-podd för P3

Emmelie Pettersén Uggla och Bo Eriksson. Foto: Erik Klarén/Munck Studios.

Varulvar, häxor och troll är några av de magiska varelser som får plats i den nya P3-podden Väsen, som görs av produktionsbolaget Munck Studios med Jenny Bergman som producent.

Författaren och juristen Emmelie Pettersén Uggla och historikern Bo Eriksson tar i åtta avsnitt upp både fiktiva berättelser och historiska dokument.

”Vi tittar inte på varulvar eller tomtar som något övernaturligt, istället försöker vi förstå samhällena som skapade dem. Det är bara några hundra år sedan många väsen sågs som så verkliga att de gick att hitta i både lagstiftning och historiska verk” säger Emmelie Pettersén Uggla.

I podden medverkar även religionhistorikern Tommy Kuusela och författaren Tora Wall, som båda är experter på väsen. De två första avsnitten, som handlar om varulvar och skogsrån, publiceras idag.

”Med Sveriges Radios poddar strävar vi gärna efter att förena folkbildning med underhållning. I Väsen möter historia och antropologi fantasin på ett unikt sätt och jag hoppas att lyssnarna ska känna att de får nya insikter om vår historia” säger Caroline Pouron, som är digitalt utbudsansvarig på Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share