Olov Carlsson chef för innehållsproduktion på SR

Olov Carlsson. Fotograf: Rickard Kilström.

Olov Carlsson har utsetts till ny biträdande programdirektör och chef för innehållsproduktionen på Sveriges Radio. I uppdraget ingår att vara chef för hela den redaktionella produktionen och Olov Carlsson kommer även att ingå i företagsledningen och programenhetens ledningsgrupp.

”Olov Carlsson är en mycket erfaren ledare med djupa publicistiska kunskaper med sin bakgrund i både radio, TV och tidningsvärlden. Det ska bli oerhört kul att få börja jobba tillsammans med honom när han börjar i miten av augusti” säger SR-s programdirektör Björn Löfdahl.

Senast har Olov Carlsson varit chefredaktör och VD för Dagens Samhälle. Innan dess har han bland annat varit divisionschef för SVT Nyheter och Sport samt chefredaktör för Länstidningen Södertälje, Norrtelje Tidning och Piteå-Tidningen. Dessutom har han varit redaktionschef på TV4 Norrbotten och producent på Sveriges Radio.

”Det här känns fantastiskt roligt. Sveriges Radio har en väldigt hög kvalitet i sitt publicistiska utbud, med några av Sveriges absolut bästa redaktioner. Att få chansen att bidra till att fortsatt stärka och utveckla radions utbud känns som en ynnest och stor ära” säger Olov Carlsson.

Olov Carlsson ersätter Michael Österlund, som i april rekryterades till SVT där han har utsetts till programchef för lokala nyheter och minoritetsnyheter.

Share