Olov Carlsson blir SR:s områdeschef i norr

Olov Carlsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Olov Carlsson, SR:s chef för innehållsproduktion, blir ny chef för område norr. Han tillträder 1 februari och ersätter Fia Wirén som sedan 1 december är chef för de regionala områdena och minoritetsspråk.

I område norr ingår P4 Västernorrland, P4 Jämtland, P4 Västerbotten och P4 Norrbotten, den riksproduktion och poddar som produceras i området och dessutom Sameradion och Meänraatio.

”För mig känns det roligt att komma närmare programverksamheten efter att ha jobbat strategiskt i en massa år. Att få bli chef över ett område jag känner väl, med duktiga drivna medarbetare och chefer, känns som en ynnest” säger Olov Carlsson.

”Jag är sedan många år deltidsboende i Västerbottens-fjällen och har stora delar av min familj bosatt i området. Det finns ingen del av Sverige som är mer spännande journalistiskt just nu. Norra Norrland är i fokus säkerhetspolitiskt, men också för den extrema industriella expansionen och satsningen på den nya gröna industrin. Det för med sig både konflikter och enorma möjligheter som Sveriges Radio bör vara bäst på att granska och skildra” fortsätter Olov Carlsson.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share