Första talarna på Radiodays Europe klara

Prague Congress Centre. Foto: Prague Congress Centre.

SR:s Parastoo Saeidi är en av de första talarna som är klara för Radiodays Europe, som arrangeras i Prag 26-28 mars nästa år.

Parastoo Saeidi, som är digital producent på Sveriges Radio, ska berätta om hur P3 använder Tik Tok för att nå fler lyssnare – exempelvis genom att producera innehåll på Tik Tok från P3 Dokumentär.

Några andra talare som kommer till Radiodays Europe är Chris Price, som är musikchef för BBC Radio 1 och underkanalen 1 Xtra, Yles utvecklingschef Satu Keto, morgonprataren Niall Power från irländska Beat 102-103, tyska Radio/Tele FFH:s digitala chef Roger Hofmann samt Andriy Taranov, som sitter i styrelsen för Ukrainas public service-bolag. Värdlandet Tjeckien representeras bland annat av Anna Vošaliková, som är ansvarig för den public service-radions digitala ljudplattform Muhrozhlas.

Paul Robinson kommer även nästa år att vara en av moderatorerna för Radiodays Europe – denna gång tillsammans med Veronika Ruppert, som är kreativ producent och dramaturg på den tjeckiska public service-radion.

Den inledande söndagen på Radiodays Europe i Prague Congress Center ägnas åt Radiodays Europe Inclusive (tidigare Radiodays Europe Women) plus tre minikonferenser om unga, podd och data.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share