Nytt bolag gör biografisk podd åt P3

Mathilda von Essen, Vendela Lundberg och Axel Winqvist på det nya produktionsbolaget Olga. Foto: Mio Sallanto.

Idag lanserar P3 podden P3 ID om ”vår tids mest spännande och inflytelserika personer”. De två första avsnitten handlar om entreprenören Elon Musik och Meghan Markle, som precis lämnat det brittiska kungahuset. Under våren släpps nya avsnitt varannan måndag.

P3 ID beskrivs som ett syskon till P3 Dokumentär, P3 Dystopia och P3 Historia, som alla har placerat sig på topp tio på Poddindex-listan över Sveriges populäraste poddar.

”P3 har skapat Sveriges mest populära poddar under många år och det är något vi kommer att fortsätta med. Våra poddar har en distinkt berättarteknik som kommer att göra de här porträtten av ikoniska personer till en spännande lyssnarupplevelse” säger P3-chefen Caroline Pouron.

Podden produceras av det nya produktionsbolaget Olga, som drivs av trion Mathilda von Essen, Vendela Lundberg och Axel Winqvist. De har tidigare gjort poddar som P3 Musikdokumentär och Hej jag heter Fredrik. Med Olga vill de ”fortsätta driva poddutvecklingen framåt med nyskapande format och filmiska ljudbilder”.

”Vi gör drama och dokumentärer med känsla och omvärdsanalys för en nyfiken publik – och vill hela tiden våga testa nya format. Dessutom vill vi berätta om det svårförstådda med lätt hand och ta det ytliga på allvar” säger Axel Winqvist.

”Det är en otroligt spännande tid i podcastbranschen just nu med stora och innovativa satsningar både i Sverige och internationellt. Det är en enormt rolig tid att verka i, eftersom vi tycker att en bra berättelse i ljud slår det mesta. Och det är P3 ID ett exempel på” säger Vendela Lundberg, som är programledare för P3 ID och tidigare var en av skaparna bakom P3 Musikdokumentär.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share