Nya programledare för Konflikt, Kinapodden och Lördagsintervjun

Lotten Collin. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

P1 byter programledare för tre av sina program inför hösten.

Lotten Collin, som tidigare har varit Latinamerika-korrespondent, blir ny programledare för utrikesmagasinet Konflikt. Hennes första avsnitt, som släpps som podd nu på fredag, handlar om ”Sveriges balansgång gentemot Turkiets påtryckningar i samband med ansökan om svenskt Nato-medlemskap” och släpps som podd nu på fredag.

”Med Lotten Collin får Konflikt en skicklig berättare med djup kunskap om internationell politik och utrikesfrågor” säger Anna Bengtsdotter, som är chef för fördjupande program på Ekot.

Ny programledare för Kinapodden i P1 blir Axel Kronholm som har en bakgrund som frilansjournalist och har bevakat Asien under en längre tid. Han ersätter Helene Benno.

”Axel Kronholms breda kunskap om politik och utveckling i Asien kommer ge publiken en ännu djupare förståelse för Kina och landets position på den internationella arenan” säger Anna Bengtsdotter.

Slutligen är Cecilia Strömberg Wallin ny programledare för Ekots Lördagsintervju, ett uppdrag hon kommer att dela med den nuvarande programledaren Johar Bendjelloul. Hon har tidigare bland annat lett P1 Morgon.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share