Anton Körberg till NRJ Morgon

Basse Widman, Anton Körberg och Lotta Möller. Foto: Bauer Media.

Anton Körberg blir den tredje programledaren för NRJ Morgon, som sedan årsskiftet presenteras av Basse Widman och Lotta Möller. Det var en av nyheterna på Bauer Medias höstpresentation idag. Andra nyheter var program med artisterna Sarah Dawn Finer och Tusse samt en valsatsning från Halv tre med Lotta Bromé.

”Intresset för ljud i alla former har aldrig varit större och att satsa på kvalitativt innehåll har aldrig varit viktigare. Med de här rekryteringarna och satsningarna på våra olika stationer och plattformar sänder vi en tydlig signal till såväl marknad som lyssnare att Bauer Media investerar i innehåll. Vi fortsätter att utveckla oss för att kunna leverera de bästa ljudupplevelserna” säger Anna Rastner, som är content director på Bauer Media.

Anton Körberg har tidigare sänt morgonradio på Rockklassiker och är även skådespelare, musiker och programledare i både radio och TV.

”Det känns fantastiskt att få jobba med radio igen och kul att få börja på en ny station för mig. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Basse och Lotta. Det har känts helt rätt från första stund” säger Anton Körberg.

”Vi är så glada att Anton ansluter till NRJ Morgon. Vi är övertygade om att NRJ:s lyssnare kommer att älska hans humor och skärpa, och dynamiken mellan de tre programledarna känns otroligt bra. Tillsammans med Basse och Lotta kommer Anton att ta NRJ Morgon till en ny nivå under hösten” säger NRJ:s produktchef Håkan Morland.

Artisten Sarah Dawn Finer gör Söndag med Sarah på Mix Megapol på söndagar med start 18 september.

Söndag med Sarah kommer förhoppningsvis att kombinera det bästa av mig som programledare, artist och poddare. Att under tre timmar få sitta i radio och ratta sitt eget program är en dröm jag närt sedan jag var barn. Jag är så stolt över att det äntligen blir av på Mix Megapol som är en station jag både lyssnat på och spelats i över 20 år. Det ska bli underbart att få hänga med lyssnarna på söndagarna i höst” säger Sarah Dawn Finer.

Mix Megapols nya eftermiddagsprogram Halv tre med Lotta Bromé innehåller fram till valet intervjuer med partiledarna. De publiceras även i längre och oklippta versioner i poddformatet Lotta & valet – Oklippt med partiledarna på Podplay.

På Radio Disney får artisten Tousin ”Tusse” Chiza det egna programmet Radio Disney Weekend Vibes med Tusse, som sänds på fredag- och lördagkvällar 18.00-22.00.

”Jag har varit programledare på radio förut och tycker att det är ett fantastiskt uppdrag. Därför känns det extra roligt att få göra det igen. Disney ligger mig otroligt varmt om hjärtat, då jag växte upp med deras serier och filmer. Dessutom har jag dubbat film och sjungit Disney-låtar senaste året. Så jag ser med stor glädje fram emot att få spendera hösten på stationen och med alla lyssnare” säger Tousin ”Tusse” Chiza.

Radio Disneys produktchef Maria Granquist beskriver Tousin ”Tusse” Chiza som ”en multitalang med fantastisk energi” som personifierar Radio Disneys inriktning på ”feel good”.

En annan nyhet på Radio Disney är att höjdpunkter från podden The Daily Messiah kommer att sändas på kanalen på lördag och söndag förmiddag mellan 10.00 och 12.00.

Bauer Media utvecklar slutligen Podplay Live. Minst en gång i veckan kommer någon podd att sända direkt på Podplay.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share