Nya kanalchefer för P4 Göteborg och P4 Dalarna

Jonathan Sylwan. Foto: privat. Johannes Rosendahl. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Jonathan Sylwan och Johannes Rosendahl har utsetts till nya kanalchefer för P4 Göteborg respektive P4 Dalarna.

Jonathan Sylwan tillträder i mitten av september och ersätter Mats Ottosson, som har blivit chef för Område Öst. Han är sedan 2020 SR dagproducent på P4 Göteborg. Innan dess var han nyhetschef på Expressens västsvenska edition GT.

”Det är med stor ödmjukhet och lika stor spänning jag tar mig an det här uppdraget. Jag imponeras varje dag över det driv och det engagemang som finns hos medarbetarna på P4 Göteborg. Digitalt vill vi ta fortsatta kliv och linjärt har vi – med Karin Ivarsson i spetsen – en hunger över att ständigt utvecklas. Målsättningen för P4 Göteborg är tydlig. Tillsammans siktar vi framåt och vidare” säger Jonathan Sylwan.

Johannes Rosendahl ersätter Päivi Hjerp som väljer att lämna posten som kanalchef för P4 Dalarna efter åtta år men blir kvar inom Sveriges Radio. Johannes Rosendahl är sedan februari förra året nyhetschef på Ekot och har en lång bakgrund inom SR  – framförallt på P4 Dalarna. Han har dessutom vunnit guldspadar och varit med i satsningar som SR Granskar och Reporternätverket.

”Jag brinner för det lokala. P4 är så otroligt viktigt just nu med uppgiften att ta journalistiken närmare medborgarna. Jag ser verkligen fram emot att få leda och utveckla en av landets bästa redaktioner i det snyggaste radiohuset. Det är lite som att komma hem” säger Johannes Rosendahl, som tillträder sitt nya uppdrag i september.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share