Nya jingelpaket för P3-kanalerna och Lugna Favoriter

lugnafavoriterjul

Pure Jingles har skapat nya ljudpaket till de tre P3-kanalerna och till MTG-stationen Lugna Favoriter.

”Sveriges Radio beställde specialgjorda identitetspaket för de tre stationerna i P3-familjen. Målet var en gemensam ljudmiljö och ett sammanhållet ljudvarumärke för P3, men med speciell karaktäristik för varje station. Vi utformade en gemensam ”melodilogga”, som kan höras i imagingen för alla tre kanaler. Sedan komponerades musikteman som passar stationernas separata spellistor och attityder” säger Thomas Giger på Pure Jingles.

”P3 har fått ett brett och öppet sound, medan radiojinglarna för P3 Star är inriktade mot listmusik. De för P3 Din Gata är ”urban contemporary” och reflekterar ”gatans sound”” fortsätter Thomas Giger.

Inspiration har hämtats från de jinglar som Pure Jingles har gjort för BBC Radio 1, den brittiska motsvarigheten till P3. I arbetet med att ta fram P3-paketen har Pure Jingles valt att framför allt jobba med voiceovers, men för P3 Star ingår även en del sånginslag.

Totalt har Pure Jingles gjort 15 nya ”teman” – fem per P3-station – som nu används tillsammans med de 30 teman som Pure Jingles levererade för ungefär ett år sedan.

När det gäller Lugna Favoriter har Pure Jingles kombinerat moderna arrangemang med mjuk sång, för att passa stationens musikinriktning adult contemporary (vuxenpop). Pure Jingles har även gjort ett två specialjinglar för det julmusikformat som Lugna Favoriter har använt under december.

Lyssna på de nya paketen här:
P3
P3 Star
P3 Din Gata
Lugna Favoriter

Share