Ny trafiksajt från Sveriges Radio

srtrafikSveriges Radio har lanserat en ny trafiksajt, som presenterar trafikläget utifrån var användaren befinner sig och är på väg. Dessutom kan man, som tidigare, lyssna på de senaste trafikrapporterna från Stockholm och Göteborg och läsa nyheter om trafik.

Den nya sajten är den första delen av sverigesradio.se som görs med ”följsam design”. Det innebär att sajten anpassar sig till olika skärmstorlekar och att det inte behövs olika sajter för mobiler, läsplattor och datorer.

Så småningom ska hela sverigesradio.se bli följsam och då läggs den särskilda mobilsajten ned.

”Då sverigesradio.se är följsam kommer Sveriges Radio att ha en enda webbplats för alla apparater, istället för som tidigare ha en webbplats för datorer och en annan för mobiltelefoner. Vi strävar alltså efter att få lägga ned mobilsajten m.sverigesradio.se och ersätta den med en webbplats som själv ser till att optimera sig för användaren, istället för att användaren ska behöva anpassa sig” skriver Henrik Tornberg, som är konceptutvecklara på SR-s avdelning för digitala medier, på SR-bloggen Utvecklingsbloggen.

Just nu arbetar SR med att göra om programsidorna och att ta fram en konkret plan för när olika delar av sverigesradio.se ska lanseras som följsamma.

Sveriges Radios nya trafiksajt finns här. Läs mer om den här och om Sveriges Radios följsamma design här.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share