Martin Jönsson digital chef på SR

martinjonssonMartin Jönsson blir biträdande programdirektör på Sveriges Radio med särskilt ansvar för den digitala utvecklingen. Han är i dag kulturchef på Svenska Dagbladet.

Samtidigt utses Helen Hellströmer till kommunikationschef. Hon kommer närmast från Södersjukhuset i Stockholm, där hon har samma uppdrag.

Både Martin Jönsson och Helen Hellströmer kommer att ingå i företagsledningen.

”Det är oerhört roligt att vi kan knyta Martin Jönsson till Sveriges Radio, en av Sveriges mest erkända publicister. Han har ett omvittnat starkt engagemang för de digitala mediefrågorna och delar ledningens syn på vikten av att Sveriges Radio blir Sveriges viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare även i den digitala medievärlden. Martin tillhör dem i Sverige som har längst konkret erfarenhet av att strategiskt arbeta med digitala uttryckssätt i medier och har viktig erfarenhet av en digital omställning på stora arbetsplatser. Med denna rekrytering stärker vi vårt digitala utvecklingsarbete vilket också är viktigt inför kommande tillståndsperiod” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

Martin Jönsson har funnits i redaktionsledningen för Svenska Dagbladet sedan 2006 och har haft flera chefsuppdrag på tidningen – exempelvis redaktionschef, chef för svd.se och Näringsliv. Innan dess har han varit chefredaktör för Journalisten, Dagens Debatt, Bibel och Nöjesguiden.

”Jag ser det här som ett av Sveriges mest intressanta mediejobb. Sveriges Radio har ett otroligt rikt innehåll digitalt och många bra tjänster. Men medielandskapet förändras snabbt och det krävs ett ständigt utvecklingsarbete för att se till att innehållet når ut till så många som möjligt” säger Martin Jönsson.

Helen Hellströmer har, innan hon blev kommunikationschef på Södersjukhuset, varit informationschef på Banverket och har arbetat på Europeiska Försäkringsaktiebolaget, bland annat som marknads- och informationsdirektör.

”Radion har alltid varit central för mig. Där har alltid funnits något för mig att ta del av, i alla skeden av livet. Jag är otroligt glad över möjligheten att få arbeta med kommunikationen på Sveriges Radio. Det är en förmån att ha en hel arbetsplats med medarbetare som har kommunikation som profession och att strategiskt få planera och förmedla verksamheten till både befintliga och nya målgrupper” säger Helen Hellströmer.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share