Ny modul ger billigare digitalmottagare

Frontier Silicon har tagit fram världens minsta digitalradiomodul.

Brittiska Frontier Silicon dominerar marknaden för de moduler som sitter i digitala radiomottagare. På mässan Hong Kong Electronics Fair har företaget visat upp Verona-modulen. Den sägs vara världens minsta digitalradiomodul med formatet 48 gånger 28 millimeter, vilket är bara en tredjedel av föregångarens storlek.

Verona har mottagning för FM, DAB, DAB+ och DMB-Radio, vilket gör att den passar in i World DMB-s grundläggande mottagarprofil för europeisk digitalradio. Verona börjar massproduceras den här månaden och mottagare med modulen ska finnas i handeln i juli.

”Verona gör det möjligt för mottagartillverkare och handeln att sälja ännu billigare radiomottagare. Det kommer att driva på konsumentmarknaden och fungera som en motor för den digitala övergången i Europe under de närmaste fem åren” säger Frontier Silicons VD Anthony Sethill.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

  1. Roy

    Den enda skillnaden mellan dab och dabplus är att hastigheten är lägre och fler kanaler per mux. Ljudkvalitén är den samma, platt, metallic och ingen dynamik jmf FM.
    DRM i 11-m bandet och DRM+ i band l, ll, lll och L-bandet har högre kvalité.
    All digital radio sändning får sämre kvalité, mer man komprimerar.Analogt radio ljud är fortfarande överlägset.