Ny kommersiell närradio i Skåne

I dag startade Retro FM, en ny radiostation som sänder på tre närradiofrekvenser i sydvästra Skåne.

Bakom Retro FM finns bland annat Robert Persson, som tidigare har arbetat med radiostationerna Hit FM, Vinyl och Lugna Melodier.

”Vi är ett gammalt gäng som hållit på med radio sedan 90-talet och några av oss från Bonnier Radio har hållit kontakten. 2004 slutade vi alla med radio men det här gänget har fortsatt att träffas från och till. I somras frågade någon om vi skulle köra radiostation igen och för tre månader sedan bestämde vi oss för att göra det” säger Robert Persson.

Retro FM sänder via närradiosändare i Vellinge, Kävlinge och Landskrona och programmen görs i en studio i Malmö Arena. Musikformatet består av musik från 60-, 70- och 80-talen.

”Grunden är Vinyl men det är tio år sedan vi höll på med den stationen. Vi har försökt hitta en musikprofil som liknar Vinyls men flyttat fram den i tiden. Men inte så att vi kör samma 80-talslåtar som går på de andra radiostationerna” säger Robert Persson.

”Vi har inga ambitioner att bli ett nytt nätverk utan är bara intresserade av att göra något lokalt för Skåne. Det innebär att vi gör det på eget håll och att vi inte har något förhållande till de stora aktörerna” fortsätter han.

Morgonprogrammet presenteras av Patrik ”Putte” Olsson och Jonna Noblin, som tills nyligen gjorde Mix Megapols nu nedlagda morgonprogram i Malmö. Andra programledare är Tomas Drellick, tidigare på Vinyl och Radio Stella, och Jocke Forsell, som sänt både på Radio MCB och Sveriges Radio.

Share