NRJ tillbaka i Danmark

NRJ är tillbaka på den danska radiomarknaden efter fem års frånvaro. Därmed får Bauer Medias hitstation The Voice konkurrens om de yngre lyssnarna. Danmark blir det 18-e landet med en NRJ-station.

Bakom återlanseringen av NRJ Danmark finns Philip Lundsgaard och Lars Nielsen, som tillsammans driver den lokala stationen Nord FM.

”Det har är en dröm som besannas. Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är. Vi kommer att skapa vår egen danska version av världens mest populära radiostation. Det gör mig stolt” säger Philip Lundsgaard, vars karriär inom kommersiell radio startade på The Voice 1985.

”Vi ser en fantastisk potential med att återigen ha vårt varumärke i Danmark. NRJ finns redan i 17 länder inklusive Sverige, Norge och Finland. Med Danmark kommer vi fortsätta bygga det största radionätverket i Europa. Strategiska synergier i Norden gör att vi kan erbjuda något nytt, dynamiskt och starkt till lyssnarna i Danmark” säger Richard Mazeret, som är chef för NRJ-s radiostationer utanför Frankrike.

NRJ sänder sedan i torsdags i Köpenhamns-regionen på FM-frekvenserna 107,1, 88,6 och 88,2 MHz, på DAB+ och via sajten nrj.dk. Presenterade program introduceras inom kort på morgon och eftermiddag. 10 november sänder NRJ Danmark prisgalan NRJ Hit Music Awards från Monaco.

Under åren 1998-2013 sändes danska NRJ av först NRJ Group och sedan av franchisetagaren Henrik Hansen.

Share