P4 Stockholm får nya redaktioner, P5 läggs ned

Sveriges Radios biträdande programdirektör Michael Österlund.
Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Södertälje får ett eget morgonprogram i P4 Stockholm, som även startar flera nya lokala redaktioner. P5 STHLM läggs ned nästa månad.

I vad som beskrivs som en stor satsning på P4 Stockholm startas lokala redaktioner i Södertälje, Flemingsberg, Järva och norrort. Ett nytt morgonprogram för Södertälje startas hösten 2019.

”Ett uttalat mål för oss är att vara så nära lyssnarna vi kan och ge röst åt en mångfald av synpunkter och perspektiv från mindre bevakade områden. Stockholms län med sina 26 kommuner och runt 2 miljoner invånare är trots sin närhet till Sveriges huvudstad ofta ett område som inte får den journalistiska uppmärksamhet det förtjänar. Vi storsatsar därför på P4 Stockholms lokala bevakning med lokala redaktioner i Södertälje och mindre redaktioner på tre andra platser i länet, Flemingsberg, Järva och norrort” säger Michael Österlund, som är biträdande programdirektör, i ett pressmeddelande.

Med förändringarna utlovas fler reportrar, snabbare rapportering, utbyggd kvälls- och helgsbevakning och ett bättre digitalt utbud i Stockholm. Dessutom blir det ett nytt format för sen eftermiddag (17.30-19.00) på P4 Stockholm.

P5 STHLM läggs ned redan nu i december. Kanalens nuvarande frekvenser kommer att kunna användas för ordinarie P4-program som Kvällspasset, stora evenemang och till de lokala morgonsändningarna i Södertälje.

”P5 STHLM startades för att nå en viss målgrupp med ett visst innehåll. Lyssnarna har dock inte strömmat till i den omfattning som vi hade hoppats på och därför väljer vi nu att kraftsamla i en lokal kanal som ska vara intressant för alla stockholmare” säger Michael Österlund.

Share