Notiser

ampdetroit>>> Amerikanska CBS Radio fortsätter att expandera sitt hitinriktade Amp Radio-format. Idag lanserades 98.7 Amp Radio i Detroit i delstaten Michigan. Amp Radio ersätter smooth jazz-stationen WVMV, som fortsätter sända digitalt. I februari startades 97.1 Amp Radio i Los Angeles och i mars var det premiär för 92.3 Now FM i New York.

dabbl>>> Brittiska Absolute Radio ligger bakom den nya digitala radiostationen Dabbl, som sänder 19.00-07.00 på DAB i London och via webben. Dabbl har en inriktning på livemusik och lyssnarna kan påverka utbudet genom omröstningar. Stationen produceras av Absolute Radios nya utvecklingsavdelning One Golden Square Labs, som ska komma på nya digitala lösningar för webben och DAB.

rockklassiker>>> Norska SBS Radio har under några månader testat en norsk version av Rockklassiker, som en del av ett försöksprojekt på Radio 1-s hemsida. Även stationen The Beat har funnits med i webbradioutbudet. ”Vi har fått goda erfarenheter och tittar just nu på möjligheten till fler musikbaserade kanaler på webben” säger SBS Radio Norges tillförordnade VD Tommy Gaustad till Radioassistant.com.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share