De svenska radiobidragen till Prix Europa

dedodasroster

Elva produktioner från Sveriges Radio och UR tävlar i årets upplaga av radio- och TV-tävlingen Prix Europa.

I kategorin för radiodokumentärer är de svenska bidragen 70 dagar mot döden – rutinärendet som gick fel från P1 Dokumentär och Sanna söker sin far från UR. Made in India – om ridsportens smutsiga baksida från P1-s Kaliber och Död i slutet rum från P1 Dokumentär finns med i aktualitetskategorin. UR-s Amor och Psyke tävlar liksom SR-s Girlnet och De dödas röster (bilden) från P3 Serie i bästa radiofiktion. I kategorin för radiomusik representeras Sverige av Högtider: Shivaratri med Abbishalini och P2-serien Den svenska musikhistorien – båda från SR. P5 STHLM finns med i den nya kategorin för digitalt ljud, som belönar de mest kreativa ljudproduktionerna för digitala plattformar. Slutligen har SR-s rapportering om klimatförändringarna, under rubriken 2 grader och du chans att vinna online-kategorin.

”Det är otroligt kul med så många nomineringar som visar på bredden och styrkan i vår verksamhet. Just Prix Europa bygger på att kollegor sitter tillsammans, lyssnar på varandras bidrag och sedan gemensamt röstar fram en vinnare. Det ska bli extremt spännande att få ta del av vad våra europeiska kollegor tycker om det vi gör” säger SR-s VD Cilla Benkö, som även är ordförande för Prix Europa.

Prix Europa arrangeras i Berlin 15-21 oktober. Totalt har 642 bidrag skickats in från 264 radio- och TV-bolag i 35 länder. 231 av bidragen har gått vidare i tävlingen.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share