Naudio rekryterar exekutiv producent

Johanna Gafvelin. Foto: Naudio

Naudio, som producerar dokumentärer och poddar, har rekryterat Johanna Gafvelin som exekutiv producent.

Johanna Gafvelin kommer närmast från välgörenhetsstartupen Milkywire, där hon de senaste åren har arbetat som head of content. Hon har en bakgrund som journalist på SVT och Dagens Nyheter. Som exekutiv producent på Naudio får hon ansvar för att förvalta och förädla Naudios bibliotek av dokumentärer och poddar.

”Naudio känns klockrent för mig, en kombination av produktutveckling och dokumentärt journalistiskt berättande. Det känns grymt roligt att axla den här rollen och dessutom ge mig in i poddvärlden i en tid när så mycket händer i branschen” säger Johanna Gafvelin.

I Johanna Gafvelins uppdrag som exekutiv producent ingår att hjälpa innehållschefen Mark Malmström Fast med att utveckla bolagets innehållsstrategi. Under hösten, då Mark Malmström Fast är föräldraledig, är Johanna Gafvelin tillförordnad innehållschef och ansvarig utgivare.

”Det känns väldigt tryggt att lämna över till Johanna. Hon har helt rätt erfarenheter och egenskaper för att axla ansvaret. Hon bidrar med en unik mix av att ha arbetat med journalistiskt innehåll på såväl etablerade medier som i startupvärlden” säger Mark Malmström Fast.

Johanna Gafvelin har redan börjat arbeta på Naudio och tar över som ansvarig utgivare 28 juni.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share