Nästa Podcast Day i London

Nästa års Podcast Day-konferens, den tredje i ordningen, arrangeras i London.

Podcast Day startades förra året av Radiodays Europe som ett komplement till det årliga huvudevenemanget och har en inriktning på den snabbt växande poddbranschen. Köpenhamn var värdstad både 2017 och 2018.

Nästa års Podcast Day arrangeras 13 juni i konferens- och kulturanläggningen King’s Place, som byggdes för tio år sedan och ligger vid King’s Cross i London. The Guardian har numera sin redaktion i samma byggnad. Konferensen har flyttats till en torsdag för att deltagarna ska kunna stanna kvar i London över helgen om de vill.

”London är en knytpunkt för en växande poddmarknad. Poddscenen i Storbritannien är mer mogen än i andra länder. Såväl oberoende poddare som traditionella radiobolag producerar poddar med hög kvalitet som når nya lyssnare” skriver Radiodays Europe om sitt val av värdstad.

Biljetterna till Podcast Day släpps senare i år. Redan nu går det att anmäla sig till huvudkonferensen Radiodays Europe, som äger rum i schweiziska Lausanne 31 mars-2 april. Temat som valts är ”Sound Matters – The Future of Audio”, som tydliggör en breddning av innehållet från radio till ljud.

”Alla de innovationer som har påverkat radion på sistone – Spotify, röststyrda apparater, poddar och så vidare – finns inom ljudbranschen. Det har skett en revolution inom ljudvärlden med nya plattformar, nya format och nu även nya apparater som innebär lika delar hot och möjligheter för radion” skriver Radiodays Europe.

De första talarna som är klara för Radiodays Europe 2019 är Kelly Doherty (The Imaging House, USA), Frank Bachér (RMS, Tyskland), Siobhan Kenny (Radiocentre, Storbritannien), Sebastian Fuchs och Cornelius Ringe (WE Sound, Belgien), Alison Winter (BBC, Storbritannien), Steve Henn (Google, USA) samt Francesca Shaw (Lyrebird, Canada).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share