Musikhjälpen-trio avslöjad

Det blir Nour El-Refai, Jason Diakité och Martina Thun som får i uppdrag att leda Musikhjälpen, när P3-s insamlingsaktion pågår i Malmö 13-19 december.

Trion kommer att sända dygnet runt i totalt 144 timmar från ett glashus på Gustav Adolfs torg. Musikhjälpen kommer att höras i P3 och Din Gata och dessutom i P4 från midnatt till 06.00. SVT 2 sänder från midnatt till cirka 17.00 på vardagar.

Årets tema är ”Barn är inte till salu” och de insamlade pengarna går till kampen mot barnprostitution, barnsoldater och barnarbete.

”Mängden barn som dras in i arbete, prostitution och krig är förfärande. Och vi har även denna cyniska handel på nära håll, mitt i Europa där barn luras eller helt enkelt stjäls och skickas från fattiga länder till rika” säger Finn Norgren, som är generalsekreterare för Radiohjälpen.

Även förra årets programledare kommer att vara inblandade i projektet. Ametist Azordegan åker till Moldavien för att träffa barn som blivit utsatta för sexhandel, medan Christer Lundberg reser till Senegal för att göra reportage om barnarbete.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share