Musikhjälpen till Örebro

musikhjalpen2016

Örebro blir värdstad för årets upplaga av P3-s insamlingevenemang Musikhjälpen.

Den sex dagar långa direktsändningen görs från en glasbur på Stortorget i Örebro 12-18 december. Årets tema och programledare presenteras i höst.

”Det är fantastiskt kul att få ta Musikhjälpen till ytterlgiare en ny stad. Musikhjälpen bygger på engagemang och förra året blev det ett nytt publikrekord utanför glasburen i Linköping. Vi hoppas att Örebro sluter upp lika starkt” säger Robert Frisk, som är SR-s projektledare för Muskhjälpen.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 31 miljoner kronor till kampen för att ingen ska behöva fly undan klimatet. Programledare var Gina Dirawi, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3, SVT och Radiohjälpen och direktsänds i P3 och SVT Play samt i delar även på SVT 1.

Det var tänkt att P3 skulle gå ut med att Örebro blir värdstad först på fredag. Men i P3 gavs en ledtråd om vilken stad som hade valts och dagstidningen Nerikes Allehanda lyckades lösa den. SR-s presstjänst påpekade då att det fanns ett embargo, vilket gjorde att tidningen fick nyheten bekräftad.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share