MTG hotar lägga ned norska P4

MTG och SBS vill slippa betala koncessionsavgifter för sina norska radiokanaler. Nu hotar MTG med att lägga ned sin rikstäckande station P4 om avgifterna inte tas bort. Det skriver Radioassistant.com, som citerar Dagens Næringsliv.

Digitalradio Norge, som ägs av de två stora kommersiella radiobolagen och public service-bolaget NRK, skickade i februari ett brev till norska kulturdepartementet i vilket de efterfrågade förbättrade villkor för radion. Digitalradio Norge varnade för att utbyggnaden av DAB-nätet annars kan försenas eller stoppas.

MTG Radios P4 och SBS Radios Radio Norge ska betala 150 miljoner norska kronor för nästa koncessionsperiod. Till Dagens Næringsliv säger statssekreterare Mina Gerhardsen på kulturdepartementet att det inte är aktuellt att ändra villkoren för reklamradion.

”Förutsättningen är att de påtar sig sina public service-förpliktelser, betalar koncessionsavgifterna och medverkar till en utbyggnad av ett digitalt frekvensblock i DAB” säger hon till tidningen.

Det får Kalle Lisberg (bilden), chef för MTG Radio-kanalen P4, att hota med att helt lägga ned radioverksamheten i Norge.

”Vi kan säga nej tack. Då lägger vi ned hela butiken” säger han till Dagens Næringsliv.

Bild: Werner Anderson/Cox Media as/P4.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share