Mix Megapol startar nattprogram

Micke Andersson (bilden) blir programledare för Mix Megapols nya nattprogram.

När den nya radiolagen infördes 1 augusti slopades kraven på lokala program i reklamradion. Mix Megapol ersätter därför nonstop-musiken på nätterna med ett nytt nationellt nattprogram.

Micke Anderssons program blir förinspelat och sänds från midnatt till 05.00 varje natt från måndag. Micke Andersson har tidigare erfarenhet inom radiobranschen som programledare och tekniker, senast på Mix Megapol-stationerna i Skellefteå och Gällivare.

Maria Granquist ersätter Ted Johansson på kvällarna (19.00-23.00). Tidigt i somras tog hon examen i journalistik och medieproduktion i Kalmar, där hon även har sänt studentradio och arbetat som skrivande journalist. Under sommaren har hon varit redaktör för Mix Megapols sommarturné. Vid sidan av sitt eget kvällsprogram blir hon även redaktör för Pär Lernströms eftermiddagsprogram.

Mix Megapols vardagstablå avslutas med Kärlekshälsningen, som sänds 23.00-00.00. Dessutom förlängs Inför Äntligen morgon, som görs av Äntligen morgons redaktör Malin Stenbäck, till en timme (05.00-06.00).

Den övriga vardagstablån består som tidigare av Äntligen morgon (06.00), Madeleine Kihlman (10.00), Charlotte Lauterbach (13.00) och Eftermiddag med Pär (16.00).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Ping

 1. Pingback: RadioAssistant.com - Because We Love Radio

7 Comments

 1. Klas

  Kul att se att det faktiskt händer lite i radiosverige. Undrar om det kommer vara voicetrackat? Synd isåfall då nattprogram ofta kräver kontakt med lyssnaren för att lyckas.

 2. Johan Lindström Post author

  Det undrar jag också, har inte fått svar på det än. Programmet sänds alla nätter – alltså även på helgerna – med samma programledare. Så en del voicetrackat lär det ju bli.

 3. Roy

  Det händer inget i radio Sverige, fortfarande ett u-land i radio mediat.Tur att man har dansk radio att lyssna på.
  Först när SBS o MTG får konkurrens med dab+ radion, då blir det bättre utbud 5 mux. med 12 – 16 stationer.

 4. Radiohost

  Johan o Klas: Hade ni läst texten hade ni kunnat fått svar direkt. ”Micke Anderssons program blir förinspelat och sänds från midnatt till 05.00 varje natt från måndag. Micke Andersson har…”

 5. Johan Lindström Post author

  Hej Radiohost!
  Jo, jag har skrivit texten själv… Informationen om att programmet är förinspelat kom i eftermiddags och därför uppdaterade jag artikeln med både den uppgiften och presentationer av de nya programledarna. Den tidigare diskussionen skedde alltså innan dess.