Mats Ottosson blir SR:s områdeschef i öst

Mats Ottosson. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.

P4 Göteborgs kanalchef Mats Ottoson har utsetts till ny områdeschef för Sveriges Radios område öst, som omfattar P4 Östergötland, P4 Kalmar, P4 Jönköping och P4 Kronoberg.

Mats Ottoson ersätter 1 mars Ulf Myrestam, som får en annan tjänst inom Sveriges Radio. Mats Ottosson började på SR som kanalchef för P4 Göteborg för snart tre år sedan. Han har arbetat inom medier i över 40 år, varav 35 år i ledarroller. Bland arbetsplatserna kan nämnas Expressen, GT, Jönköpings-Posten och Hallpressen. Dessutom har han drivit ultralokala nyhetssajter.

”Jag började lyssna på Sveriges Radio som nyhetstörstande 12-åring. Det har varit mitt universitet och det är hedrande för mig att få vara en kugga i maskineriet som för företaget framåt. Det är fyra duktiga kanaler i område öst. Nu vill jag, tillsammans med kanalchefer, ledningsgruppen och personalen, fortsätta och öka utvecklingstakten digitalt och linjärt för att öka räckvidden. God journalistik ska nå fler” säger Mats Ottosson, som även kommer att sitta i ledningsgruppen för de geografiska områdena.

SR inleder rekryteringen av en ny kanalchef till Göteborg omgående.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share