Markus Boger lämnar Radiosporten

Markus Boger. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Markus Boger slutar som chef för Radiosporten, ett uppdrag han har haft sedan 2014. I oktober blir han istället kanalchef på P4 Uppland i hemstaden Uppsala. Där efterträder han Alisa Bosnic, som i augusti blir kanalchef för P4 Stockholm.

”Med min erfarenhet från olika delar av Sveriges Radio, både lokala P4-kanaler, Ekot och Radiosporten, hoppas jag kunna bidra till en fortsatt utveckling av P4 Uppland som ska vara så relevant som möjligt för så många som möjligt i en spännande tid i en spännande region” säger Markus Boger.

”Det var på P4 Uppland jag fick min journalistiska fostran. Att få komma tillbaka och att få jobba på hemmaplan igen tillsammans med alla duktiga medarbetare på redaktionen, det känns oerhört bra. Samtidigt kommer jag att sakna Radiosporten, som gett både mig och den stora publiken så många känsloupplevelser. Det är så mycket kunskap och skicklighet som bor på den redaktionen” säger Markus Boger.

Innan han blev chef för Radiosporten har Markus Boger bland annat varit utvecklingschef och biträdande nyhetschef på Ekot, kanalchef för P4 Örebro och nyhetschef på P4 Uppland.

”P4 Uppland är en av de P4-kanaler som allra starkast har lyckats att utveckla också en digital relation till sin publik, med hjälp av snabbhet, nyfikenhet och stor närvaro, med röster och perspektiv, både i Uppsala och ute i länet. Den relationen kommer Markus att kunna hjälpa till att bygga vidare på, inte minst utifrån sin erfarenhet både från Radiosporten och nyhetsjournalistiken från Ekot och det lokala P4” säger Jakob Sillén, som är områdeschef Mälardalen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share