Louise Andrén Meiton tillbaka på Ekot

louiseandren

Louise Andrén Meiton återvänder till Ekot, där hon blir makroreporter i Ekots ekonomigrupp och får en ledande roll i ett nytt ekonomiprogram.

Louise Andrén Meiton har sedan 2013 funnits på Svenska Dagbladet med samma uppdrag att bevaka ekonomi på makronivå. Innan dess arbetade hon under fem år på Ekot. Hon har även funnits på Dagens Industris TV-kanal och SVT-s A-ekonomi.

”I Louise Andrén Meiton får Ekot en av Sveriges bästa reportrar inom makro- och samhällsekonomi, en journalist som sköter sitt bevakningsområde på allra högsta internationella nivå. Vi får samtidigt en rutinerad etermediejournalist med stor erfarenhet av radio” säger Anders Billing, som är chef för Ekonomiekot, i ett pressmeddelande från Ekot.

Senare i vår startar ett nytt ekonomiprogram, som Louise Andrén Meiton alltså kommer att vara inblandad i.

”Det är oerhört spännande och en stor utmaning att få vara med att skapa ett helt nytt radioprogram och dessutom göra det med Ekots styrka och enorma kompetens i ryggen” säger Louise Andrén Meiton.

Ekonomigruppen på Ekot består i dag av cirka tolv reportrar, som förutom att göra Ekonomiekots fyra dagliga sändningar i P1, även bidrar till övriga Ekot-sändningar och gör ekonomiinnehåll till de digitala och sociala plattformarna.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Share