Lotta Bromé leder program om digitalradio


 
I morgon tisdag inleds EBU-s årliga digitalradiokonferens, som den här gången arrangeras i EU-parlamentet i Bryssel.

På plats finns bland annat Sveriges Radios vice VD Cilla Benkö. På onsdag träffar hon, som styrelseledamot i EBU, EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso och på torsdag har hon ett möte med Sveriges EU-parlamentariker.

”Public service-bolagen är satta under hård press i Europa både finansiellt och strukturellt och det finns stor anledning till att resonera med EU-s ledning vilken roll de anser att public service-bolagen ska ha i väl fungerande demokratier” säger Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

Som en del av digitalradiokonferensen leder Lotta Bromé från P4 Extra ett radioprogram om radions framtid i Europa. Digital Radio Show direktsänds tisdag 16.00-17.00 från EU-parlamentets radiostudio och hörs på radiostationer i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Belgien och Italien. I Sverige och resten av Europa går det att lyssna på internet. Tidigare samma eftermiddag (14.00-15.00) sänds det franskspråkiga programmet Show sur la radio numerique.

”Det är en fullspäckad sändning som handlar om allt från digitalradion till hur radiobolagen i Europa samarbetar under stora nyhets- och sportevenemang” säger Lotta Bromé.

Tisdagen ägnas åt uppvisningar av ny teknik och nya produktionsmetoder. Själva konferensen, som hålls i EU-parlamentets plenisal, inleds på onsdag morgon av SR-s digitala strateg Mats Åkerlund, som är vice ordförande för EBU-s New Radio Group. Större delen av dagen är öppen även för icke-EBU-medlemmar och leds av moderatorn Erik de Zwart från nederländska Radio Veronica.

Mer om konferensen finns här. Ladda ned Lotta Bromés program som MP3-fil här.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share