Lena Tideström-Sagström tillbaka som chef för SR:s Område Mitt

Lena Tideström-Sagström. Foto: Daniel Diaz/Sveriges Radio.

Lena Tideström-Sagström är från 1 februari tillbaka som områdeschef för Sveriges Radios område Mitt. Hon ersätter Helena Bremberg, som får ett nytt uppdrag inom SR efter sju år som chef för Mitt.

”P4 är för mig som en älskad familjemedlem. Efter att ha jobbat med olika typer av Sveriges Radio-uppdrag i mer eller mindre hela landet känns det fantastiskt roligt att få återkomma till Område Mitt. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med alla duktiga chefer och medarbetare fortsätta utveckla P4, där kanalerna i Mitt har ett oerhört viktigt uppdrag i att berätta om människors livsvillkor utanför våra största städer” säger Lena Tideström-Sagström.

Lena Tideström-Sagström har senast varit tillförordnad som områdeschef i Norr och projektledare för P4-utveckling. Tidigare har hon bland annat varit reporter och nyhetschef på P4 Gävleborg, kanalchef för P4 Västernorrland, redaktionschef för SR Stockholm, områdeschef för Mitt och stabschef inom Programenheten. Dessutom har hon arbetat på flera lokaltidningar innan hon kom till SR.

”Lena har en gedigen chefserfarenhet, inte minst från Sveriges Radio. Själv har jag de senaste fyra åren haft henne som både chef och kollega men också som underställd och oavsett vilken roll Lena haft har hon alltid jobbat järnet för verksamhetens och publikens bästa. Jag ser fram emot vårt fortsatta samarbete” säger Fia Wirén, som är chef för Geografiska områden och nationella minoritetsspråk.

Helena Bremberg kommer den närmaste tiden att arbeta med en genomgång av Sveriges Radios beredskapsuppdrag.

”Jag vill sända ett genuint tack till alla chefer och medarbetare i Område Mitt för sju roliga, inspirerande och lärorika år. Jag kommer att sakna er varenda dag, men allt kul har ett slut och nu är den dagen snart här. Jag brinner för P4 och ser fram emot att under en period få jobba med det viktiga beredskapsuppdraget som dessvärre har blivit allt mer angeläget inte minst på grund av konsekvenser från klimatförändringar och en orolig omvärld, säger Helena Bremberg.

I Område Mitt ingår P4 Dalarna, P4 Gävleborg, P4 Värmland och P4 Örebro.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share